С две невероятни изложби Благоевград посреща Деня на виното, любовта и археологията

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

В деня 14 февруари, влязъл в бита на българина като празник на виното, набиращ популярност и като празник на любовта, а в календара на професионалните празници и като ден на археолога, в Благоевград ще бъдат открити две изложби.

В 18:00 часа в залите на Градската художествена галерия ще се  открие вече превърналата се в традиционна изложба "Любовта и Виното". В нея ще участват 37 автори със 72 творби във всички видове на изобразителното изкуство - живопис, графика и приложно изкуство. В изложбата се включват както доайени на благоевградската група на художниците, така и  млади автори. Повечето от представените творби са съвсем нови и посветени на празника.

Без официално откриване в Регионалния исторически музей ще бъде експонирана изложба, посветена на археологията. Изложбата „Познато в непознатото, видимо в невидимото“ ще покаже артефакти от фонда на музея както и интересни постери, които правят паралел между минало и настояще. Посетителите ще могат да видят експонатите, които след година отсъствие се завърнаха от Лион, където участваха в изложбата за праисторията на Европа като едни от най-старите неолитни образци на праисторическото изкуство. Изложбата ще остане в Регионалния исторически музей – Благоевград около месец.

 

        

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини