Никол от Банско спечели три златни и един сребърен медал в ски бягането

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Отлично представяне на поредната спортна надежда на Банско на провелото се в курорта Юндола Държавното първенство по ски бягане за малките и средни групи. Ски клуб "Банско" участва при девойки младша възраст, където Никол Кленовска отново стъпи безапелационно на върха.

Тя спечели три златни и сребърен медал в дисциплините спринт на 1 км, класически стил 7.5 км, преследване и индивидуално в свободен стил на 5 км. При момичета младша възраст Никол Габерова се класира в челната десетка - на девето, седмо и пето място. Станимира Чучулайна постигна 11-о и 12-о място, Николая Дурчова, Мира Кюлева и Благовеста Спасова, както и Йоан Кленовски при момчетата младша възраст, са в Топ 20 на състезанието, в което участваха всички отбори по ски бягане от страната.

Следващата седмица е Държавното първенство за мъже и жени на Боровец, където ще има още медали за Банско, уверен е треньорът на клуба Елена Петакова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини