Тунел „Железница” ще е готов до средата на годината, укрепват свлачищата край него

Снимка: АПИ, архив
Снимка: АПИ, архив

Тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ ще бъде завършен до средата на тази година. Започват дейностите по асфалтовите довършителни работи в тунела, но за да бъде пуснат той в експлоатация, трябва да се укрепят възникналите свлачищата от двете страни на тунела. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов по време на блицконтрол в Народното събрание.

Той разкри, че за това ще е нужно да се укрепят свлачищата, които са от двете страни. Очаква се това да стане до края на годината.

„Първоначално през миналата година е бил разработен вариант за силово укрепване, но той не е подходящ за трайно решаване на проблема и затова се преустановила работата по него. Започнало е ново проектиране, което да реши трайно проблема на това свлачище, за да се направят укрепителните работи, за да се пусне участъкът от Благоевград до Симитли. Разработено е проектното решение и се очаква до края на годината да завърши и неговото укрепване“, каза Караджов.

Министърът подчерта, че за изграждането на магистралата през Кресненското дефиле има три варианта. Три работни групи ще дадат отговор на въпроса по кой от идейните варианти ще се строи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини