Кметът на Симитли настоява за спешна среща с регионалния министър заради необезопасен път

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов настоява за спешна среща с министъра на регионалното управление и благоустройството Гроздан Караджов и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Тодор Василев. 

Повод за това е нуждата от поставяне на мантинели на пътя между селата Полето и Брежани в местността "Пейката". Преди ден заради липсващите преградни съоръжения там лек автомобил падна в дере.

Пътят Полето – Брежани е част от републиканската пътна мрежа. Той беше изцяло рехабилитиран от „Грома Холд” ЕООД, част от ДЗЗД „Пътно поддържане област Благоевград 2018“, които обаче нямат ангажимент по поставянето на мантинели. За монтирането на тези съоръжения и поставянето на хоризонталната и вертикалната маркировка за Югозападен район е определен за изпълнител ДЗЗД „Пътна безопасност – Югозапад”.

Пет симитлийски села готови да протестират заради липса на мантинели 

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов нееднократно сигнализира отговорните институции, в това число служебния зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството - Иван Шишков, областния управител и директора на Областно пътно управление – Благоевград. Те поеха ангажимент да отнесат въпроса към АПИ, което вече е направено. Но към момента нито една от институциите не е посочила кое дружество е избрано за изпълнител и кога се очаква да започнат същинските дейности по поставянето на мантинелите.

През месец юли 2021 година, когато по нареждане на АПИ, бяха спряни от изпълнение редица важни инфраструктурни проекти в цяла България, в това число и в община Симитли, един от които бе точно този за пътя Полето – Брежани, кметът Апостол Апостолов предупреди служебния министър арх. Виолета Комитова, че спирането на подобни проекти може да има тежки последици.

Тогава той съобщи, че има създаден инициативен комитет, който е депозирал писмо до Общинска администрация – Симитли, в което се посочва, че ако не се възстанови дейността по въпросните инфраструктурни проекти, са готови да блокират движението по автомагистрала „Струма“, в знак на протест.

 На 21 януари 2022 година народният представител Стефан Апостолов зададе въпрос на министъра на Регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов относно непоставените мантинели.  

До момента реаване на този проблем няма, както няма и кокретни срокове за поставянето на мантинели по пътя Полето – Брежани.

"От Агенция „Пътна инфраструктура“ трябва да имат предвид, че до този момент на пътя Полето – Брежани вече са установени над 10 свлачища, което от своя страна също изисква спешна намеса от тяхна страна", припомни кметът на Симитли.

Той призова шофьорите  да преминават през този участък с повишено внимание, съобразено с условията на пътя и метеорологичната обстановка, за да бъдат избегнати инциденти.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини