Топъл обяд за 170 души в Разложко до 30-и юни

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Подписан анекс към договор осигурява топъл обяд за хора в нужда в община Разлог до 30-и юни. Общата стойност на проекта става 187 317,90 лв.

Той е част от целенасочената социална политика на общинското ръководство в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация. Главната цел e помощ за уязвими граждани на община Разлог, които не са в състояние сами да осигурят прехраната си в условията на извънредна епидемична обстановка, предизвикана от появата на COVID-19.

Топлият обяд включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Предоставя се от 1-ви януари миналата година на 170 лица от различни целеви групи: лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок ръст от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа, лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Приемът на заявления-декларации остава отворен и ще се реализира през целия период на изпълнение на проекта.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини