Осъдиха условно мъж от Яворница за контрабанда на хероин през Кулата

Осъдиха условно мъж от Яворница за контрабанда на хероин през Кулата

С наложено наказание приключи делото срещу С. К. от петричкото село  Яворница, обвинен за опит за контрабанда на хероин.

Обвиняемият С.К., в съучастие с друго лице – подбудител и помагач, направил опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин. Контрабандата била осуетена в резултат на проведена специализирана полицейска операция.

До разкриването на престъплението се е стигнало след постъпила в органите на реда оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на наркотици от България за Гърция. В хода на работата по нейното систематизиране и анализиране е била установена цялостната схема на извършването на престъпната дейност.

В ранните часове на 04.10.2021 г., на ГКПП Кулата – Промахон, е била извършена проверка на управлявания от С.К. тежкотоварен автомобил, пътуващ за Гърция. В специално пригоден тайник в камиона, в черна найлонова торба е бил открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо. Съдържанието му е тествано с полеви наркотест, реагирал положително на хероин. Общото тегло на предмета на престъплението е 500 грама, чиято стойност възлиза на 25 000 лева.

Водачът на превозното средство – 35-годишният С.К., е бил привлечен в качеството на обвиняем за опит за пренасяне през държавната граница на високорисково наркотично вещество. В хода на разследването е било установено, че наркотикът му бил предаден по-рано в с. Самуилово, община Петрич, от 48-годишния Г.А.

Обвиняемият С.К. се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград. С определението на съда му е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Делото срещу съучастника му – Г.А., продължава.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини