Ще има ли немски завод за части за автомобили в Благоевград? Инвеститорът пристига утре

Снимка: ОИЦ-Благоевград, архив
Снимка: ОИЦ-Благоевград, архив

Немски инвеститор пристига утре в Благоевград за важни срещи с областния управител Валери Сарандев и кмета Илко Стоянов. Губернаторът ще посрещне в кабинета си изпълнителния директор на немска компания, която  е доставчик за автомобилната индустрия и е базирана във федералната провинция Баден-Вюртенберг.

Поводът за визитата е изразеният интерес от страна на немския инвеститор за проучване на инвестиционните възможности в Благоевград да бъде изграден завод за изработка на високотехнологични изделия, предназначени за автомобилостроенето.

Делегацията е предвождана от Ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен Стефан Йонков, а инициативата точно Благоевград да бъде сред локациите, които се посещават в България, е обсъдена и договорена още през месец ноември миналата година с бившия областен управител Николай Шушков.

След срещата с Валери Сарандев представителите на немската компания ще се срещнат и с кмета на Благоевград - Илко Стоянов, на  която заедно с представители на Общинска администрация ще бъдат обсъдени конкретните параметри и необходимите условия за осъществяването на инвестицията. Визитата ще продължи с оглед на потенциални индустриални терени, върху които да бъде изграден заводът на компанията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини