Плакет и плюшено мече за първото бебе в Симитли за 2022 г.

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

По традиция в Община Симитли бе отличено „Бебе 2022”. Първото новородено изплака на 11 януари. Неговото име е Людмил Денисов Кирилов. Той е второ дете на родителите си Валентина и Денис Кирилови. Момченцето се роди с тегло от 4100 гр. и с ръст 55 см.

Родителите на малкия Людмил получиха плакет от кмета Апостол Апостолов и огромно плюшено мече, като гладоначалникът им пожела да бъдат живи, здрави и много щастливи.

Младата майка Валентина и акушерката Цветанка Николова пресъздадоха ритуала по поливане ръцете, тези ръце, които са помогнали на много деца  да се появят на бял свят. 

125 бебета са проплакали в община Симитли през 2021 година. Данните показват, че преобладава броят на новородените момчета – 71. Момичетата, родени в община Симитли през изминалата година, са 54.

Най-голям е броят на бебетата в град Симитли – 78, от които 43 момчета и 35 момичета. На второ място по раждаемост през 2021 година се нарежда село Крупник със 17 бебета, от които 11 момчета и 6 момичета. В село Долно Осеново са трети по брой бебета, като за миналата година са проплакали 11 бебета - 7 момчета и 4 момичета.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини