КНСБ в Пиринския край осигури обучение на 106 класни ръководители на 12-и клас

Снимки: КНСБ-Благоевград
Снимки: КНСБ-Благоевград

Експертите на Регионалния съвет на КНСБ в Благоевград и областният координатор на Съюза на българските учители проведоха важно обучение на 106 класни ръководители на 12-и клас от областта. Това стана със съдействието на Регионалното управление на о образованието.

Обучението е част от продължаващата и през тази учебна година Национална образователна кампания за ученици от XII клас „Моето първо работно място“ на КНСБ и СБУ, в партньорство с Министерството на образованието и науката.

Представените теми ще бъдат заложени в час на класа през втория учебен срок на учебната 2021-2022 г. и зрелостниците ще бъдат запознати с тях. Целта е завършващите средно образование да бъдат информирани за основните им трудови, социални и осигурителни права и задължения, постъпвайки за пръв път на работа. Друга задача е да се осигури по-плавен преход от ученическата скамейка към пазара на труда и последващото им кариерно развитие.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини