Красимир Дачев: Бизнес с компенсации не се прави

Снимка: МС, архив
Снимка: МС, архив

„Три пъти и половина се увеличиха сметките за ток. Нищо не става с компенсации. Бизнес с компенсации не се прави - нито може да инвестираш, нито може да развиваш, нито да покриваш разходи”. Така бизнесменът и зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев коментира високите цени на тока.

„До вчера най-голямата анатема в ЕС беше държавната помощ. За държавна помощ вкарваха в затвора, глобяваха милиони, милиарди. Сега се раздава такава с чувалите”, допълни той.

„Държавата не е създала условия да си купуваме ток, както по целия свят. В момента във Франция, Гърция, Америка индустрията купува електроенергия за около 100 лева. Ние сравняваме сегмента „Ден напред”. Никой в света не прави бизнес с „Ден напред”, каза още Дачев.

По думите му адекватният процент компенсация за бизнеса е 75%. „75% от разликата, която КЕВР е определила за битовите клиенти и реалната, която сме потребили”, заяви той.

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини