Спектакълът „Тартюф” по пътя на "Портретът на Дориан Грей" от Благоевград до София

Снимка: ДТ
Снимка: ДТ "Никола Вапцаров"

Началото на  новата 2022 година Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ще започне и с две гостувания в София. Тово ще стане с представленията „Тартюф“ и „Портретът на Дориан Грей“.

Регулярното представяне на спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ на столична сцена изгради сценичната интерпретация на романа на Оскар Уайлд като едно от значимите заглавия в афиша на Театър „Азарян“, НДК. Софийската публика ще има възможност да гледа забележителния спектакъл на режисьора Стайко Мурджев на 29 януари (събота) от 19:00 ч. Билети могат да бъдат закупени от билетния център на НДК.

Другият акцент, който се откроява в януарската програма на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, е гостуването в София на едно от новите заглавия в репертоара на театъра – комедията на Жан-Батист Молиер „Тартюф“. Хумор, клоунада, гротеска, впечатляваща актьорска игра, съвременна визия – всичко това очаква зрителите на 25 януари (вторник) от 19:00 ч. на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Съвременната сценична интерпретация на режисьора Дамян Тенев представя съвършено нов прочит на класическата комедия на Жан-Батист Молиер. В представлението, което разказва историята на най-известния лицемер в литературното творчество, са изведени истинските подбуди и намерения на героите, прилежно прикрити в красотата на словото. Гротескните персонажи нагледно показват искрените си желания, докато думите им подсказват за смирение и взаимно уважение.

Тартюф на модерния свят ще ви поведе през лабиринт от криви огледала, в които се оглеждат пороците на нашето време. Има ли родени злодеи и днес? Или ние ги създаваме? А може би всъщност всички ние сме злодеи? На тези и още много въпроси ще търсим отговор заедно на 25 януари от 19:00 ч. в Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Билети могат да бъдат закупени от касата на театъра и онлайн: https://tickets.satirata.bg/.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини