Заради строеж на сграда поддаде оградата на детска градина в Благоевград

Заради строеж на сграда поддаде оградата на детска градина в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед за незабавно преустановяване на всички видове строително-монтажни дейности на строеж, намиращ се зад сградата на Регионална здравна инспекция.

Причината за предприетите спешни мерки е, че заради неизпълнение на законовите изисквания от страна на изпълнителите е поддала част от оградата на ДГ № 8 „Вечерница“, която е в непосредствена близост до строителната площадка.

Служители към „Инвестиционни проекти и контрол по строителството“ в дирекция „Устройство на територията“ при Община Благоевград извършиха проверка на място, като установиха, че не е върнат обратният насип зад подпорната стена, което е довело до авария и щети – свличане на земни маси и разрушаване на оградата на детското заведение. След направената инспекция е съставен и Констативен протокол.

В случай, че бъде представен конструктивен проект за укрепване на ската и щетите бъдат възстановени, ще бъде издадена заповед за продължаване на строително-монтажните работи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини