ОбС-Сатовча до министъра: Без ремонт на депото в Доспат има риск от екокатастрофа

Снимката е илюстративна, фото: Община Разлог
Снимката е илюстративна, фото: Община Разлог

Общинският съвет в Сатовча прие декларация до министъра на околната среда и водите. В нея местните парламентаристи алармират, че са крайно обезпокоени от състоянието и изчерпания капацитет на Регионалното депо за твърди битови отпадъци край село Барутин в община Доспат, което се ползва и от общините Сатовча, Девин, Борино и Сърница.

Те са се запознали задълбочено с проблема и усилията, които Община Доспат е положила в последните три години, за да се ремонтира депото. Съветниците са разтревожени, че с прекалено дългото отлагане на финансирането на проекта за реконструкция и модернизация на регионалното депо за неопасни отпадъци се създава риск от екологична катастрофа и опасност за общественото здраве на цялата територия на РСУО-Доспат.

Предупреждават, че този риск прекалено дълго време е пренебрегван и омаловажаван от страна на компетентните институции и по тази причина напрежението сред местното население и Общинската администрация се нагнетява и почти излиза извън контрол.
„Г-н министър, призоваваме Ви да вземете спешни мерки за решаването на този толкова важен за населението екологичен проблем – финансиране на горния проект”, с този апел завършва декларацията на ОбС-Сатовча.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини