Хвърлят богоявленския кръст в езерото на Сандански, освещават и знамената

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Навръх Богоявление ритуалът по хвърлянето на кръста ще се състои от 11:30 часа на езерото в Градски парк „Свети Врач“ на Сандански. По традиция християнският празник, който отбелязваме на 6 януари, ще започне с празнична служба в храм „Св. вмчк. Георги“ от 07:30 ч. В 11:00 ч. свещениците от местното църковно настоятелство ще поведат литийно шествие от църквата до езерото.

В църковния ритуал там ще се включат и военните от Военно формирование-Благоевград 56 040 с командир Кирил Спаневиков. Ще бъдат осветени знамената на България и Община Сандански, това е традиция от много години и е неизменна част от воинските и християнски обреди, които подчертават неразривната връзка между общество, църква и армия.

От Църковното настоятелство апелират на този свещен празник всички, които ще участват в ритуала по хвърляне на кръста, да бъдат кръстени. Няма да се допускат пияни и дрогирани участници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини