Стотици благоевградчани посрещнаха 2022 г. на площада

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград
С много емоции, с пожелания за здраве и успехи бе изпълнена новогодишната нощ на площад „Георги Измирлиев“, където стотици благоевградчани се събраха да изпратят последните минути от старата година и да посрещнат новата 2022 година.
 
Минути след настъпването на 2022 г., те бяха приветствани от кмета на Благоевград Илко Стоянов. „Изпращаме една странна, различна и нелека година! Година, изпълнена с трудности, перипетии, изпитания и лишения. Въпреки това, в тези необикновени времена, успяхме да намерим начин да се усмихнем, да повярваме, да обичаме, да бъдем съзидателни и добри", каза градоначалникът и пожела на всички здраве, щастие и успехи.
 
Първите минути от 2022 година бяха отбелязани със светлинно и пиротехническо шоу.
 
В тържествената програма участие взеха емблематичният Ансамбъл „Пирин“. Талантливите артисти поведоха и Дунавското хоро. За жителите и гостите на Благоевград изпълненията си представиха още Павлина Теова, Малин Домозетски, Марияна Манолева, Таня Костова, Борис Кацаков, Милена Пищолска, Захари Костов, Стойка Германова. Дуетни изпълнения представиха и местните фолклорни изпълнители Стоян Джельов и Надя Андонова. За Благоевград пяха и Иван Радев и неговата дуетна половинка Маргарита Яновска.
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини