Ковид пламна на български кораб, взе и жертва

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Екипаж на български кораб, плаващ под малтийски флаг, е заразен с COVID-19. Tази нощ готвачът е починал, съобщават от пресцентъра на Районната прокуратура във Варна. Плавателният съд се намира на рейд в пристанището на морската ни столица. 

На кораба се очаква да се качат съдебен лекар и следовател, които да извършат оглед и да установят причините за смъртта на моряка, съобщават от държавното обвинение. Към момента се извършва дезинфекция на кораба с цел недопускане разпространението на инфекцията.

Уведомени са здравните служби, за да бъдат взети мерки за останалите членове на екипажа, както и за недопускане на разпространението на инфекцията, уточнява NOVA.

Изпълнителна агенция "Морска администрация" Варна е получила сигнала за инцидента от агента на кораба Sea Parthner Ltd снощи в 23.35 часа. От Министерството на транспорта и съобщенията информират, че корабът е застанал на котва за снабдяване и смяна на екипажа в 23.05 часа на 30 декември във Варненския залив.

Информирани за случая са следствените органи, Регионалната здравна инспекция и Националния борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт и са предприети необходимите действия за изясняване на случая.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини