И ковид не спира туристите в Делчево за Нова година, къщите за гости са пълни

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Гоцеделчевското село Делчево си остава любима дестинация за новогодишните празници най-вече за столичани. Въпреки коронавируса отдавна са резервирани всички около 200 места в курортното селище от нашенци. Местните жители – около 30 души, почти всички баби и дядовци, покрай гостите си ще забравят поне за няколко дни за вируса и ще се повеселят от душа и сърце на Нова година.

„Идват тук по това време най-много наши стари клиенти. Те вече са ни гостували, останали са доволни и отново избират Делчево, което привлича туристи със старинните си къщи, с комфорта за гостите, с красотата на природата и Пирин планина. Готови сме да посрещнем клиентите си”, заяви днес бизнесменът Георги Шапков, който има къща за гости и ресторант в китното населено място.

В Делчево в последните 20 години се вдигнаха много модерни къщи – не само нови, но и се ремонтираха стари постройки. Наемите на жилищата, които разполагат с всички необходими удобства, вървят различно. Средно нощувката е между 25 и 30 лева. Къщи за 10-12 души струват между 250 и 350 лева на вечер. Има и по-малки къщи – за 6-8 души, в които наемът на вечер излиза около 180-240 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини