Община Благоевград постави кутия за дарения за пострадалите семейства от опожарения блок в Струмско

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Кутия за дарения в помощ на засегнатите семейства от опожарения блок е поставена на партера на Община Благоевград. Всички съпричастни жители и гости на града могат да се включат в благотворителната акция, като събраните средства ще бъдат използвани за възстановяване на общите части и инсталации, както и за ремонт на компрометираната конструкция на бл. №18 в квартал „Струмско“.

Разкрита е и банкова сметка, чрез която семействата могат да бъдат подпомогнати:

 

IBAN:  BG41 UNCR 7000 1524 6765 66

BIC:  UNCRBGSF

При банка: Уникредит Булбанк АД

Титуляр: Dimitar Slavchov Nanov

PayPal: Димитър Нанов

mail за Пейпал: blok18@abv.bg

 

В момента екип от конструктори, с пълна проектантска правоспособност, обработва данните от обследването на сградата. Община Благоевград е осигурила и патрул, който охранява сградата, а служители на общинска фирма „Биострой“ почистват опожарения блок.

На последното заседание на Общински съвет - Благоевград, по предложение на Община Благоевград, беше променено предназначението на жилища от Общински жилищен фонд във фонд „Резервен“, така че същите да могат да бъдат предоставени на пострадалите хора. В момента тече и 14-дневният срок, за да влезе решението в сила.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини