Наш медик: Здравната ни система е като разнебитена „Лада”

Наш медик: Здравната ни система е като разнебитена „Лада”

Спазването на елементарните мерки може да доведе до облекчаване на здравната система. Но тя не работи добре. Мерките се прилагат неадекватно в България. Това заяви в ефира на NOVA д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн. Той сравни системата в България след година и половина здравна криза с руски автомобил „Лада“.

„Колата е разнебитена и не работи добре. Здравната система в България през последната година и половина е особено разклатена. Тя има нужда от вземането на спешни мерки. На първо място новият здравен министър трябва да вземе важни и адекватни решения, свързани с коронавирус кризата, за да може бизнесът и обществото да са спокойни, че това, което ще се направи е най-разумното“, каза д-р Илиев.

Според него има нужда от мерки в Спешната помощ. Трябва да бъдат подпомогнати и общопрактикуващите лекари. Вероятно пролетта ще има още една ковид вълна, каза още специалистът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини