Багерите все по-близо до храма на Преподобна Стойна, ремонтът на пътя върви ударно

Снимки: Красимир Кисов
Снимки: Красимир Кисов

Напълно асфалтирана с първи пласт асфалт е 500-метровата улица в село Катунци, която води към храма на Преподобна Стойна в съседното село Златолист. Все още се работи по тротоарите и се поставят плочки. Готов е и новият мост над Златолистки поток. Вчера пък е завършен ремонтът на един от водостоците, предстои почистването и на останалите по протежението на пътя към църквата „Свети Георги” в Златолист.

„Времето позволява да се работи на пълни обороти. Багерите вече се местят все по-близо до храма на Преподобна Стойна. Крайният срок за завършването на обекта е лятото догодина. Най-важното за нас е да се работи качествено. За да може хората, които пътуват към църквата, да минават по комфортен, широк и удобен път”, сподели кметът   

Преди повече от година правителството одобри отпускането на 4 045 000 лв. за реконструкция на общинския път, който е с дължина от 6860 метра.

Църквата в Златолист е притегателно не само за местните хора, но и за много туристи. От десетилетия пътят Катунци-Златолист бе в тежко състояние и пътуващите по него бяха изправени пред редица неудобства.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини