Петричко става по-зелено с дарени от Гората.бг 10 001 дървета

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Гората.бг ще дари 10 001 плодни и декоративни дървета на хората от Петрич и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ. Видовете фисанки са най-различни – плодни като череши, сливи, дюли, ябълки, арония, както и явори, борове, дъбове, липи, смърч, акация и др.

„Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България до 2025 г. (вече сме засадили 1.5 милиона) и ще направим Петрич и региона по-зелени, красиви и чисти. Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни”, казват от Гората.бг

Повечето фиданки са 40-120 см, оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Те ще се раздадат тази събота, 4 декември, от 11,00 часа в Градския парк.

Всеки е нужно да извърши засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда. Неоходимо е да се положи максималната грижа за оцеляването на колкото се може повече дръвчета.

По никакъв начин не може да се продават предоставените дръвчета. Предоставените дръвчета не са предвидени за финансиране в одобрени проекти, подпомагани от фондове на Европейския съюз, както и по програми.

При възможност петричани да изпратят снимки от засаждането/развитието на дръвечета, като ги качат директно в: Гората.бг - група. В случай, че дръвчетата са за други хора се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини