Пускат съветниците на сесия в Благоевград само със зелен сертификат

Пускат съветниците на сесия в Благоевград само със зелен сертификат

Общинските съветници в Благоевград ще могат да присъстват на сесията на 26-и ноември, петък, само срещу представяне на зелен сертификат. Решението за това е на председателя на ОбС – Радослав Тасков, който припомня заповедта за въвеждане на временни противоепидемични мерки на министъра на здравеопазването.

Това е причината в зала „22-ри септември“ на заседанието на Общински съвет-Благоевград да се допуска присъствие само при представяне на зелен сертификат - цифров COVID сертификат на ЕС, удостоверение за преболедуване на COVID-19. Валиден документ за изследване е и медицински документ, удостоверяващ отрицателен резултат от проведено изследване, валиден до 48 часа от проведено изследване с бърз антигенен тест или до 72 часа от проведено PCR изследване.

Местният парламент проведе предишното си заседание на 29-и октомври, когато вече бе влязъл в сила зеленият сертификат. Тогава обаче нямаше изискване към съветниците да представят такъв документ.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини