Горски спипаха бракониер край хижа „Гоце Делчев”

Снимката е илюстративна, фото: ЮЗДП
Снимката е илюстративна, фото: ЮЗДП

Ловец от град Добринище с инициали Е.П. е санкциониран за незаконен лов в близост до хижа „Гоце Делчев”. Екип на местното държавно горско стопанство извършва проверка вчера след получен сигнал за бракониерски лов.

На асфалтов път в близост до хижата горските засичат черен джип „Сузуки” с благоевградска регистрация и подават сигнал на водача да спре. При проверката е установено, че в превозното средство има сглобено ловно оръжие (пушка 12 калибър) и ловно куче. Мъжът притежава ловен билет, но няма издадено разрешително за групов или индивидуален лов за дата 21 ноември.  

На нарушителя на Закона за лова и опазване на дивеча е съставен констативен протокол и акт. В проверката са участвали служители на Дирекция на национален парк „Пирин”, РУ Банско и РДГ Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини