В Якорудско са на гъби, пет пъти по-малко хора отидоха до урните

В Якорудско са на гъби, пет пъти по-малко хора отидоха до урните

Хората в община Якоруда обърнаха гръб на изборите днес и предпочетоха гъбите. Рекордно ниска избирателна активност бе регистрирана до 11,00 часа в доминираната от ДПС община. Едва 2,19% от хората с право да гласуват отидоха до избирателните секции в първите четири часа в деня, в който се провежда балотаж между кандидатпрезидентските двойки Румен Радев – Илияна Йотова и Анастас Герджиков – Невяна Митева. Това е над пет пъти по-малко в сравнение с първия тур /10,90%/, когато се проведоха и парламентарните избори.

„Няма много гъби в гората, но доста хора са в планината заради хубавото време и чистия въздух там. Избирателите на ДПС не проявяват почти никакъв интерес към този избор, защото техният кандидат отпадна на първия тур”, споделиха жители на Якоруда и съседните села.

От РИК-Благоевград предоставиха данните за избирателната активност до 11,00 часа. Очевидно от данните е, че в общините на ДПС се гласува много вяло в сравнение с миналата неделя. В община Белица активността е 9,88%, а на 14 ноември по това време бе 16,85%, в община Гърмен днес са гласували 4,48%, а преди 7 дни – 6,37%, в община Сатовча до урните на балотажа са отишли 6,61%, а на първия тур – 10,52%. Очакванията са, че тази тенденция на слаб интерес на избирателите в четирите общини ще продължи до края на изборния ден.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини