Овладяха голям пожар в Кресненското дефиле

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

След повече от 10-часова борба огнеборци и горски служители локализираха огнената стихия, която се разрази над жп линията в Кресненското дефиле. Тази сутрин пожарът е овладян.

Пламъците бушуваха на метри от релсите, по билото в посока на село Стара Кресна. Огънят тръгна в неделя към 21,30 часа в стръмна, скалиста и труднодостъпна горска местност, което затрудни гасенето.

”Близо 50 наши служители от Сандански и Благоевград и горски от Кресна и Симитли участваха в гасенето. Влаковете не са спирани да преминават през района, тъй като огънят бе далеч. Има само 1-2 огнища в периметъра на пожара, които се потушават в момента. Няма опасност за къщите в селото”, заяви Георги Пармаков, директор на РД ПБЗН в Пиринския край.

Огнеборци изключват версията хвърлен фас от пътник във влак или искра от самата композиция да са причинили огнения инцидент. Според тях човешка небрежност при боравене с открит огън или умишлено действие е довело до възникването на огнената стихия.

Засегнати са 20 декара насиглолистни насаждения с черен бор, както и драка. Пожарът е низов. Нанесени са незначителни материални щети, няма пострадали хора. Правят се земни полоси край периметъра на пожара, обезопасява се районът, за да не тръгне отново огънят.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини