Христо Иванов подава оставка

Христо Иванов, снимка: OFF News.bg
Христо Иванов, снимка: OFF News.bg

Христо Иванов подава оставка като председател на "Да, България", обяви той в пряко включване по фейсбук.

Изпълнителният съвет също подава оставка. До избор на ново ръководство старото ще продължи да изпълнява функциите си.

Причината за оставката е слабият резултат на изборите на 14 ноември.

Ще предложа на Националния съвет да бъде даден мандат на бъдещата парламентарна група на "Демократична България" да подкрепи мандат на "Продължаваме промяната", с които веднага да влезе в разговор.

Коалицията „Демократична България“ остава седма във Велико Търново на изборите за парламент, сочат данните на ЦИК при преброени 72,62% от бюлетините. Съпредседателят на формацията Христо Иванов беше водач на листата в този район. Коалицията беше изпреварена от ДПС, чийто водач във Велико Търново беше Делян Пеевски. Явно призивите на Христо Иванов "Нито глас за Пеевски" по време на предизборната кампания не са били достатъчни, за да може демократите да съберат по-голяма подкрепа.

В Пиринско Демократична България също правят длаб резултат - тук коалицията на Христо Иванов и Атанас Атанасов взима едва 4,3 % при обработени 45 процента от бюлетините.

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини