Заляха РИК-Благоевград с 20 жалби, избирателната активност е под 25% към 16,00 часа

Заляха РИК-Благоевград с 20 жалби, избирателната активност е под 25% към 16,00 часа

Общо 20 са сигналите и жалбите, подадени до РИК-Благоевград. Три сигнала за купуване на гласове, два от които са от Петрич, са препратени по компетентност на прокуратурата, уточни зам.-председателят на Районната избирателна колисия – Йордан Симонски. В Симитли и в разложкото село Баня са подадени сигнали, че хора, които нямат ТЕЛК, гласували с придружител, без да им е необходим такъв. Сигналите се проверяват, отнесени са до компетентните органи.

24,51% е избирателната активност на вота за президент в Благоевградска област, само с една стотна повече - 24,52%, е вотът за народни представители. Тези данни са към 16,00 часа, уточни Йордан Симонски. Най-активни са избирателите в община Белица - 42,6% са гласували за президент, за Народно събнание – също 42,6%.

В областния център Благоевград процентите са еднакви и за двата избора - 19,84%. Общо 6 машини в три секции в областта не работят. В село Аврамово изцяло са преминали на хартиен вот. В 50-а СИК в Благоевград, 38-ма в петричкото село Тополница, в разложкото село Горно Драглище и в санданското село Плоски се работи само на една машина вместо на две.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини