Успешна акция на планинския отряд в Сандански! Спасиха петима туристи, изгубили се в Славянка

Снимка: NOVA
Снимка: NOVA

Успешна акция на планинския отряд в Сандански. Петима туристи се загубили в планина Славянка и подали сигнал за помощ. Те успели да изпратят и точните си координати. Няколко часа по- късно спасителите ги откриват в подножието на Царев връх. Там туристите попаднали в дере по време на прехода си и се обадили в планинската спасителна служба. Няма ранени сред тях. Всички са свалени от планината в добро състояние. Акцията продължи до късно тази нощ.

"Предприели са еднодневен преход до Гоцев връх, след това Царев връх и на връщане са объркали пътеката и са слезли в някаква долина. Когато се стъмва - вече не знаят къде са, паникьосват се и подават сигнал на 112. Бяха малко изплашени, беше малко студено, но се държаха", заяви Кристиян Урумов от Планинската спасителна служба в Сандански.

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини