Благоевград става международна столица на футбола за деца

Благоевград става международна столица на футбола за деца

Започва IV международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004г. „Купите на Община Благоевград“. Официалното начало на събитието ще бъде поставено в понеделник /29 август/ от 20:00 часа на площад „Македония“ с традиционен парад на отборите - участници. Община Благоевград отново ще поднесе богата програма, изненади с музика и танци за участниците, жителите и гостите на Благоевград.

Тази година за първото място в турнира ще се борят 10 футболни гранда от България, Македония, Хърватска и Сърбия. До 2 септември отборите на ФК „Динамо Загреб“-Хърватска, ФК „Войводина” Нови Сад, ФК „Цървена звезда”, Белград, ФК „Вардар“ Скопие, Академия „Пандев“-Македония, ПФК „Ботев” Пловдив, ПФК „Славия”, ПФК „Левски” и благоевградските орли от ФК „Пирин 2001” и ОФК „Пирин“ ще търсят заветната победа в срещи, които ще се провеждат на стадион „Христо Ботев“ и обновените стадиони в село Рилци.

Първият съдийски сигнал ще прозвучи на 30 август от 08.30 часа на терените в благоевградското село Рилци.

Турнирът „Купите на Община Благоевград“ се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и е за деца, родени през 2003 и 2004 година, както и е в памет на легендарния вратар на “Пирин” - Христо Христов – Бараката. Сред целите на организаторите е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини