Гимназисти изрисуваха ликовете на велики българи върху стената на казармата в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Ликовете на едни от най-великите българи украсиха стената на казармата в Благоевград, която се намира на улица „14-и полк”. Проектът е изпълнен от ученици на Националната хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий". Гимназистите изобразиха портрети на народни будители и революционери. На стената са нарисувани Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Паисий Хилендарски, Георги Бенковски, Георги Раковски и Любен Каравелов.  

Инициативата бе подета от Ротаракт клуб Благоевград Центрум, Ротари клуб Благоевград Центрум, с подкрепата на Община Благоевград. Включиха се ученици от Х, ХI и ХII клас, паралелка “Изобразително изкуство и интензивно изучаване на английски език”, с ръководители Илия Филипов и Александра Петкова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини