ЮЗДП проверява горски след сигнал за незаконно транспортиране на дърва

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

На 1 ноември в 19.00 часа на телефон 112 е подаден сигнал в ЮЗДП, РДГ Кюстендил и РУ-МВР в Дупница, че Красимир Ковачки - горски стражар от ДГС-Дупница”, транспортира незаконни дърва със служебен автомобил УАЗ до частен имот в града. При последвалата проверка горските служители установяват, че в двора на посочения адрес са налични 1,7 пространствени куб. метра иглолистни дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет. Собственикът на имота не е представил документ за произхода на дървесината, поради което му е съставен акт за административно нарушение. Дървата са задържани и транспортирани за съхранение в двора на горското стопанство.

По-късно снощи, към 19.30 часа, служители от РУ-Дупница спират за проверка водача на служебния автомобил Красимир Ковачки, но не откриват в превозното средство налични дърва. Горският стражар е задържан и след писмени обяснения в полицейското управление е освободен.

Днес директорът на ”ДГС Дупница” е изискал писмени обяснения от своя служител, след което предстои да му бъде наложено дисциплинарно наказание съгласно Кодекса на труда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини