Турция нахлу с танкове в Сирия

Снимка: Guliver / Getty Images
Снимка: Guliver / Getty Images

Турски танкове са пресекли границата и навлезли в Сирия, съобщиха източници от турската армия, цитирани от Ройтерс. Турските специални сили извършват „точкови операции” в рамките на предприетата днес операция „Ефратски щит” в Северна Сирия, съобщава manager.bg, позовавайки се на турската частна телевизия НТВ.

Операцията се извършва в района на сирийския град Джараблус край границата с Турция с участието на самолети на турските въоръжени сили и на ръководената от САЩ международна коалиция срещу „Ислямска държава”.

Турската артилерия извършва същевременно обстрел по цели на джихадистката групировка от турска територия.

 „Турция очаква бързо да елиминира заплахата от „Ислямска държава” след предприемането на съвместна операция с водената от САЩ коалиция за изтласкване на джихадистите от сирийския град Джараблус, близо до турската граница”, заяви турският вътрешен министър Ефкан Ала, цитиран от Ройтерс.

Ала каза за Анадолската агенция, че турските власти са евакуирали жителите на граничния град Каркамъш и 6 други селища като предпазна мярка след започването на операцията с участието на самолети, артилерия и специални сили тази сутрин.

Той заяви, че Турция няма да позволи на екстремистите да заплашват страната, но добави, че вижда заплаха не само от „Ислямска държава”, а и от други „терористични” организации.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини