ОБРАТ! Корнелия се разведе с Първанов

Снимка: BIG5.bg
Снимка: BIG5.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова внесе молба за развод след току що сключения брак с председателя на АБВ Георги Първанов. Обратът дойде след днешното заседание на тясното партийно ръководство на "Позитано" 20, а ябълката на раздора е кандидатът за президент на левицата ген. Румен Радев, пише изданието Vsekiden.com

"Решихме да не продължаваме преговорите с АБВ. Имахме огромно желание да постигнем единомислие, за да освободим хората от срама "Плевенлиев". Приехме всички спекулации, че генерал Радев не е на БСП, че ще правим президентска република, че Георги Първанов дирижира всичко. Нищо от това не е вярно, но досега в името на общата цел, преглъщахме тези внушения", каза Нинова. 

Преди дни лидерът на Столетницата е получил проекта на АБВ за коалиционно споразумение, в което пишело, че кандидатът бил равноотдалечен от двете партии, както и че формациите били с еднаква тежест. "Това не е вярно", отсече Нинова.

"Нашият кандидат не е равноотдалечен, той си е наш. Няма да позвилим, както ГЕРБ позволява на Реформаторския блок да им извива ръцете. И аз няма да се превръщам в Бойко Борисов, който търпи всички прищявки на блока, само и само да е в управлението", добави ядосано тя. 

Така новият формат, в който ген. Радев ще бъде издигнат за държавен глава, е БСП с подкрепата на широк инициативен комитет, включващ студентски, земеделски, производителски и патриотични организации. 

Всички партии от коалицията "БСП - Лява България" се събират този четвъртък, за да обсъдят темата. "Ако АБВ искат да се включат в тази подкрепа, да го направят", все пак открехна затръшнатата врата към Първанов Нинова. 

Самият Радев също е бил на заседанието на Изпълнителното бюро, като се е съгласил на новия вариант да бъде издигнат с подкрепата на различни организации. Бившият командир на Военновъздушните сили ще представи програмата си в четвъртък пред различни военни и патриотични организации. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини