Еколозите Андрей Ковачев и Боян Петров са ранените в тежката катастрофа в Кресненското дефиле

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Двамата пострадали в тежката катастрофа в Кресненското дефиле са природозащитникът Андрей Ковачев и алпинистът Боян Петров, потвърдиха от централния офис на Сдружение за дива природа "Балкани" в София.

Те са приети в болницата в Благоевград - единият е с черепно-мозъчна травма, а другият е със счупени ребра.

Инцидентът стана днес около 11.20 часа в района на местността „Османската чешма“.

Лек автомобил "Ауди", управляван от 27-годишна румънка пътувал в посока Кресна. Водачката загубила контрол над управлението на возилото на ляв завой, уточниха от благоевградската полиция. Аудито излетяло вдясно от шосето и блъснало двамата мъже в района на Османска чешма на входа на дефилето.

Двамата природозащитници правили обследване на водите в района на Кресненското дефиле във връзка с предстоящото изграждане на автомагистрала „Струма“ през дефилето.

Те ще бъдат транспортирани в Пирогов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини