Преподаватели и студенти от 4 университета обсъдиха предизвикателствата пред националната сигурност

Преподаватели и студенти от 4 университета обсъдиха предизвикателствата пред националната сигурност

Над 45 преподаватели, докторанти и студенти участваха в научната конференция „Новите предизвикателства пред националната сигурност и публичната администрация”, посветена на 45-годишнината от основаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Форумът, който се проведе онлайн чрез платформата „BigBlueButton“, бе организиран от Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Факултета „Информационни науки“ на Университета по библиотекознание и информационни технологии. Модератор на събитието беше полковник проф. д.н. инж. Стойко Стойков. 

Конференцията бе открита от ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков. Приветствия към участниците поднесоха още проф. д-р Ирена Петева – ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, и доц. д-р Николай Марин – декан на Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

В научния форум участваха преподаватели, докторанти и студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“, Университета по библиотекознание и информационни технологии, Националния военен университет „Васил Левски“ и Военната академия „Георги Стойков Раковски“. Бяха представени 10 пленарни доклада, в които се разглеждат актуални предизвикателства пред националната сигурност и управлението в публичната сфера.

Събитието беше закрито от проф. д.н. Любомир Тимчев – ръководител на катедра „Национална сигурност и публична администрация“ към Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, и от проф. д.ик.н. Стоян Денчев – председател на Общото събрание на Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини