Красивото Малешево, където традициите оживяват с таланта на децата

Снимки: Община Струмяни
Снимки: Община Струмяни

Като част от есенно-зимната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Струмяни в Народно читалище „Братя Миладинови -1936“ - с. Микрево бе организирана инициативата „Традициите на Малешево оживяват“.

Поради обективната невъзможност за провеждане на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“, заложен в културния календар на община Струмяни за 2021 година, Местната комисия, водена от желанието да възпитава и да обучава подрастващите в изконните български ценности, включи в програмата си и припомни с помощта на обществените възпитатели една позабравена традиция за Малешевския край.

С много ентусиазъм и желание малчуганите се запознаха с начина за изработване на сватбено знаме или още наричано байрак, феруглица, стяг, ламбур. Така децата имаха възможността да се докоснат до традициите, историята и бита от миналото. Макар и за кратко те се потопиха в магията на Малешево, която традиционно оживява през октомври по нашите земи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини