Параклис посреща миряни край Самуиловата крепост

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Семейство дари параклис, който се намира край Националния парк-музей „Самуилова крепост”. Съпрузите преди време посещават историческия обект и изразяват желанието си пред общинското ръководство в Петрич да дарят храм, изработен в заводски условия, който да бъде в района на Самуиловата крепост.

Идеята им е да има почетно място в памет на Самуиловите войници, където да бъде запалена свещ. Параклисът беше поставен на място със специализирана техника, конструкцията му е стоманенобетонна. Храмът ще носи името на свети Архангел Михаил – водач на небесната войска, пълководец. За осъществяване на идеята помага и областният управител на Благоевград Николай Шушков.  

Предстоят довършителни дейности по отношение на обезопасяването на параклиса, както и облагородяването на района около него. Те ще бъдат извършени от Община Петрич, за да бъде приобщен параклисът към парковата среда на НПМ „Самуилова крепост“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини