Мъж отърва затвора за засаден канабис в общински имот

Мъж отърва затвора за засаден канабис в общински имот

Окръжна прокуратура – Благоевград приключи досъдебно производство, водено за незаконно отглеждане на растения от рода на коноп и държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Подсъдимият Б.Й. се е признал за виновен за това, че през лятото на 2020 г. и до 13.10.2020 г., в общински имот, в района на Сандански, отглеждал коноп (канабис) в нарушение на разпоредбите на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

При претърсване са били иззети две растения с различно съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол – 12,4 % и 9,2 %. Общата им стойност след изсушаване възлиза на 13 596 лева, съгласно постановление на МС за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

В същия имот подсъдимият държал с цел разпространение около 6 килограма коноп (марихуана) на стойност 23 836 лева.

Между защитата на Б.Й. и Окръжна прокуратура – Благоевград е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. С определение на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Наркотичните вещества са отнети и са предадени за унищожаване.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини