Световна шампионка по борба показа пояса и медала си в ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков посрещна днес в кабинета си световната шампионка по борба Биляна Дудова, която е студентка в ЮЗУ „Неофит Рилски“. На срещата присъстваха деканът на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ доц. д-р Миглена Симонска и заместник-деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Даниела Томова.

Ректорът поздрави световната шампионка за големия успех и отбеляза, че личното й постижение е гордост за Югозападния университет „Неофит Рилски“. Проф. Юруков подчерта, че успехът е 99% труд и 1% талант, затова е важно човек да бъде упорит и постоянен в усилията, които полага.

„Ти си най-добрата в този спорт и го доказа. Ще се радваме след завършването ти да продължиш с кариера като преподавател в Югозападния университет. Университетът има нужда от хора като теб“, каза проф. Юруков.

Биляна Дудова от своя страна благодари на ръководството за подкрепата, която й оказва. Тя сподели, че борбата е мисия за нея и, че е родена да се бори. Успехът й е плод на много усилия и ежедневни тренировки в залата.

„Ще се радваме да бъдем полезни както в личната ти кариера, така и в обучението ти като студент в нашия университет. Вратите на Югозападния университет винаги ще бъдат отворени за теб. Продължавай да полагаш усилия както в подготовката си за състезания, така и в обучението си. Знанията и уменията, които ще получиш тук ще ти помогнат да бъдеш още по-голям професионалист“, каза проф. Юруков в края на срещата и пожела на Биляна Дудова още нови успехи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини