Дуайт Айзенхауер: Народ, ценящ привилегиите повече от принципите, бързо губи и двете!

Дуайт Айзенхауер: Народ, ценящ привилегиите повече от принципите, бързо губи и двете!

Дуайт Айзенхауер – 34-ият президент на САЩ, е роден на днешната дата преди 131 години – през 1890 г. в Денисън, Тексас. Израства в много бедно семейство и е работил през младостта си, за да печели пари. Той присъства на местните държавни училища и завършва гимназия през 1909 г. Той се присъединява към армията, за да получат безплатна полувисше образование. Айзенхауер е назначен за младши лейтенант в пехотата. По време на Първата световна война той е бил инструктор за обучение и командир на център за обучение. През 1935 г. той заминава за Филипините. Той служи в различни ръководни длъжности преди началото на Втората световна война. След нея подава оставка и става президент на Колумбийския университет. След многото си военни успехи генерал Айзенхауер се връща в страната като герой. Не минава и много време, когато много негови поддръжници почват да го увещават да се захване с политическа кариера.

Смятало се е, че Айзенхауер по принцип е политически умерен и първоначално не може да се определи към коя партия ще избере да се присъедини. В крайна сметка това се оказва Републиканската партия и през 1952 година е номиниран от нея като политическа звезда за изборите през същата година. Айзенхауер лесно побеждава губернатора на Илинойс и става първият генерал, участвал във война след Юлисис Грант, който е избран за президент. Макар и много от президентите да се служили в армията, Айзенхауер остава единственият генерал-президент през 20 век. Той запазва своята популярност през цялото си президентство. През 1956 година е преизбран дори с по-голяма преднина от тази на изборите през 1952 година, като отново побеждава Стивънсън. Айзенхауер се оттегля след втория си мандат на 20 януари 1961 г. се премества в Гетисбърг, Пенсилвания и пише автобиографията си и мемоари. Умира на 28 март 1969 г. от сърдечна недостатъчност.

Вижте негови интересни мисли:

Интелектуалец: човек, на който са му нужни повече нужни повече думи, от колкото са му нужни, за това да каже повече отколкото знае.

Нито един човек не може да бъде винаги прав.

Животът е ценен само тогава, когато той е борба за достойно дело.

Не рискувайте живота си без необходимост, преди да дам сигнал.

Народ, ценящ привилегиите повече от принципите, бързо губи и едните, и другите.

Ако искате да бъдете щастливи, не е нужно нито една секунда да не мислите за хората, които са ви неприятни. И още повече, не губете време за тях.

Лозунгът на истинската демокрация не е "Нека го направи правителството", а "Дайте да го направим ние самите".

Единственият начин да победите в третата световна е да я предотвратите.

Дипломатът е човек, за който му плащат много за това, че дълго да мисли, преди да не каже нищо.

Нито един мъдър, нито смел човек ляга на релсите на историята да се чака влака на бъдещето да тече над него.

Лидерството е изкуството на получаване на някой друг да направи нещо, което искате направи, защото той иска да го направя.

Само нашата лична вяра в свободата може да ни пази безплатно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини