Гоце Делчев чества свободата си с поклон към героите, изложба, театър и концерт

Гоце Делчев чества свободата си с поклон към героите, изложба, театър и концерт

Община Гоце Делчев ще отбележи с празнична програма 109-ата годишнина от освобождението на град Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство. Тази година заради усложнената епидемична обстановка събитията ще преминат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и намален брой присъстващи, съобразно разпоредбите на министъра на здравеопазването. 

Програмата ще започне на 14 октомври /четвъртък/ с откриването на документална изложба “125 години организирано тракийско движение в България”. Изложбата ще бъде в малката зала на Дома на културата, а откриването е в 18:00 часа.

Програмата ще продължи на 18 октомври /понеделник/ с театралната постановка „Кекс вместо с…екс“ с участието на Ирен Кривошиева и Роси Русева. Тя ще бъде от 18.30 часа в Дома на културата.

Кулминацията на тържествата по повод 109-та годишнина от освобождението на града ще бъде на 19 октомври /вторник/. В 12:00 ч. ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.

В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. «Търговска» и паметника на Христо Ботев. В 17:00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий”.

Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17:30 часа, а след това в 18:10 часа и на паметника на загиналите във войните. В 18:30 часа в малката зала на Дома на културата ще бъде открита изложбата “75 години Неврокопска съкровищница”, а след това, в 19:00 часа ще започне празничен концерт “75-години Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци”, с което ще се отпразнува създаването на първия ансамбъл в България. Заради противоепидемичните мерки и ограниченията за присъстващата публика в залата концертът ще бъде излъчен пряко в ефира на ТВ «Кабел Сат - Запад».

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини