Пътищарите излизат утре на трети национален протест

Пътищарите излизат утре на трети национален протест

Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции. Причината е пренебрегването на действащите и напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на Републиканска пътна мрежа. Липсата на решение на проблема е причина за третия назионален протест на пътищарите, който ще е утре в 08,30 часа пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в София.  

От браншовата камара вече изразиха своята позиция по време на два национални протеста, проведоха срещи с президента Румен Радев, както и с министър-председателя Стефан Янев. Участваха в създадена от премиера работна група, за да се намери подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма. УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър-председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите им с Агенция „Пътна инфраструктура“, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог, твърдят от ББКП.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини