Стотици деца преминаха по стъпките на Самуиловите воини

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Националният туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ отново събра стотици деца и възрастни от различни градове в страната. С много вълнение и емоции те се включиха в патриотичната проява и изминаха маршрута от Националния парк-музей „Самуилова крепост“ до петричкото село Ключ.

Самуиловите поклонници развяха внушително националния трибагреник с патриотични изпълнения. Освен жители на община Петрич към Националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ се присъединиха представители на Сдружение „Български щит“, туристи от град Гоце Делчев и град София, ученици от град Сандански. Включи се и кметът на община Петрич Димитър Бръчков, който също поздрави участниците и благодари на хората, които са в основата на родолюбивото събитие - Сдружение „Млад планинар“.

От сдружението припомниха историческия развой на събитията до края на управлението на цар Самуил. Всички се поклониха пред паметта и делото на българския цар Самуил.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини