Благоевград домакин на турнир за хора със зрителни увреждания

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Национален турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания ще се проведе в Благоевград. Събитието се организира за поредна година от СНЦ „Пирин спорт – 2013“, с подкрепата на Община Благоевград. Спортната инициатива ще се проведе от 18 до 20 август в хотел „Хит“, като официалното откриване ще бъде утре (18 август) от 12:45 часа. В турнира  ще се включат шест отбора с по трима участници. Съревнованието ще се проведе по швейцарската система в общо 7 кръга. Всеки кръг е с времетраене 120 минути или по 60 минути на участник. Турнирът има състезателен характер, като призьорите ще получат купи и медали. Основната цел на турнира е хората със зрителни увреждания да бъдат социално и спортно интегрирани.

Слепотата е сред най-тежките увреждания, което налага специфични методи и форми на извеждане на незрящите от изолация и създаване на условия за тяхната ресоциализация.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини