ЮЗУ даде старт на новата академична година

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Югозападният университет „Неофит Рилски“ днес официално откри новата академична 2021/2022 година. Празникът по традиция започна с полагане на цветя пред паметника на Неофит Рилски. 

Поради извънредната епидемична обстановка в страната, тържествата за старта на учебната година се проведоха в отделни зали за всеки един от факултетите, а на срещите присъстваха само първокурсници.

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков откри новата академична година и поздрави студентите, преподавателите и служителите с видеообръщение.  

„Началото на тази академична година е специален момент от живота на нашия университет, момент с особена символика, която ни кара да се замислим за постигнатото и да гледаме с увереност към бъдещето“, каза проф. Юруков. Той отбеляза, че учебната 2021-2022 година е празнична за Югозападния университет „Неофит Рилски“, защото университетът отбелязва своята 45-годишнина.
 Бъдете уверени, че сте направили правилния избор и че тук – в Югозападния университет ще имате свободата да развиете себе си и повишите потенциала си, да създадете нови приятелства, да сътворите своето бъдеще. Възползвайте се от всеки миг и предоставена възможност. Бъдете последователни в учебния процес и извлечете максимума от обучението си тук“, обърна се към първокурсниците ректорът проф. д-р Борислав Юруков.

Моят съвет към Вас, скъпи първокурсници е – не се страхувайте от неизвестното. Вървете смело по пътя на познанието. Бъдете независими и поемайте отговорност за решенията си. Бъдете любознателни и упорити, и се вслушвайте в съветите на Вашите преподаватели. И помнете, знанието е ключът, който прави човека наистина свободен и способен да преодолява житейските трудности“, каза още проф. Юруков.

„Уважаеми, колеги използвам  възможността да Ви поздравя, за това, че сте все така неуморни и отдадени на тези прекрасни млади хора, които днес прекрачват прага на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Благодарение на Вашите усилия и професионализъм  нашият университет се утвърди като модерен учебен, научен и изследователски център. Вярвам, че ще продължим да работим за  доброто име на университета и ще преодоляваме всяко едно предизвикателство, за да осигурим на нашите студенти качествено образование и възможности за високи постижения“, обърна се към преподавателите проф. Юруков.

Ректорът пожела на академичната общност успешна година, която да донесе на всички удовлетворение и гордост.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини