Мечтата на Златолист се сбъдва! Започва ремонтът на пътя до храма на Преподобна Стойна

Мечтата на Златолист се сбъдва! Започва ремонтът на пътя до храма на Преподобна Стойна

Най-сетне ще се сбъдне мечтата на шепата жители на санданското село Златолист – ще бъде асфалтиран пътят от съседното село Катунци до населеното място, където се намира църквата „Свети Георги”, в която е живяла Преподобна Стойна. Още преди година правителството одобри отпускането на 4 045 000 лв. за реконструкция на общинския път, който е с дължина от 6860 метра.

Първата копка ще бъде направена в четвъртък, 23 септември, от 11,00 часа. Този ремонт ще помогне за развитието на туризма в региона.

Заради прочутия с лечебната си и чудодейна сила храм насам идват все повече наши и чужди туристи. Знае се и за енергийното излъчване в църквата на Преподобна Стойна. То е най-силно в навечерието на самия Гергьовден, затова тогава в Златолист пристигат и много екстрасенси. Преподобна Стойна за местните хора е светицата, която и днес дава надежда на хората.

Бившият кмет на Катунци Георги Коцев разказа преди време, че сънувал пророчески сън, в който му се явила Преподобна Стойна. „Не се ядосвай за пътя до храма. Това не е нито твоя, нито на някой друг работа! Не тичай повече, не е по твоите сили. Когато аз реша, тогава ще го направя пътя до църквата!”. Тези думи чува в съня си на 5 срещу 6 май 2009 година Георги Коцев, който по това време е кмет на санданското село Катунци.

Е, явно е дошло времето за асфалтирането на черния път до храма. За радост на местните хора и хилядите туристи, които всеки ден бият път до църквата на Преподобна Стойна.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини