Стартира кампания за преброяване на кучетата в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград и Съвет за сътрудничество, който е помощен орган към Кмета, стартират кампания за преброяване на домашни и бездомни кучета на територията на областния център и прилежащите малки населени места.

Инициативата е в рамките на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Периодът, в който ще бъде извършено преброяването е от 20 до 30 септември 2021 г.

Всеки, който желае да вземе участие в доброволческата кампания, може да заяви на savetdogs@gmail.com, като следва да бъдат изпратени име, презиме, фамилия и телефон за връзка.

Доброволците ще бъдат разделени по райони, като преброяването ще се осъществява по домовете, чрез домоуправителите. Предвидена е и възможност за включване на доброволци, които не са навършили пълнолетие. За целта има изготвени специални бланки, които следва да бъдат попълнени от родител/настойник.

Пакетът от документи, може да бъде изтеглен от тук: http://www.blgmun.com/calendar312/Prebroyavane_kucheta.html. Доброволците ще получат подробни инструкции. Предвиден е и Сертификат за доброволческа дейност за всеки участник след приключване на кампанията.

Вече е проведено и обучение на кметовете и кметските наместници в община Благоевград. С цел овладяване на популацията на безстопанствените кучета, Община Благоевград е отправила покана към ветеринарен лекар от Швейцария, представляващ фондация „Ветеринарни лекари в действие“. Очаква се той да пристигне в Благоевград през втората половина на м. октомври 2021 г., за да извърши безплатна кастрация на бездомни четириноги.

За разясняване на ползите от кастрацията на кучета Община Благоевград създаде и дигитална информационна брошура.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини