Нищят на конференция в ЮЗУ съвременните тенденции в науката

Снимка: ЮЗУ, архив
Снимка: ЮЗУ, архив

Природо-математическият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира девето поредно издание на международната конференция „Съвременни тенденции в науката“ (FMNS-2021). Заради въведените противоепидемични мерки научният форум ще се проведе онлайн в платформата „BigBlueButton”. Събитието ще стартира на 16 септември 2021 г. в 10:00 ч. 

Участие в международната конференция са заявили над 400 учени от различни страни, сред които България, Германия, Русия, Италия, Полша, Северна Македония, Казахстан, Чехия, Албания и др. В рамките на форума ще бъдат представени 185 доклада в 8 тематични секции: Химия, Физика, География, Eкология и опазване на околната среда, Математика, Информатика, Технически науки и Методика на обучението.

Програмата на конференцията включва и специална научна сесия, в която ще бъдат представени научните постижения, реализирани в хода на Националната научна програма „Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита – ЕПЛЮС“.

FMNS-2021 е мултидисциплинарна конференция, чиято основна цел е да осигури платформа на изследователи, учени, както и индустриални професионалисти да представят своите резултати от научни изследвания и развойна дейност в областта на природните науки и технологии. Форумът предоставя възможности на участниците да обменят нови идеи и опит, да създадат научни контакти и да намерят глобални партньори за бъдещо сътрудничество.

Деветата международна конференция „Съвременни тенденции в науката“ е част от събитията, посветени на 45-годишнината от създаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Научният форум се провежда под патронажа на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков и с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката и Фонд „Научни изследвания“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини