Катаджиите вече няма да се крият в храстите на пътя

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е забранил практиката с криещите се в храстите катаджии със заповед от юни. За това съобщи бившият депутат от Реформаторския блок адв. Петър Славов, който е получил от министъра отговор на свое писмо.

В кореспонденцията Рашков го уверява, че за да се прекрати опасната практика на изскачащи от храстите катаджии, е разпоредил и служителите, и служебните автомобили да са на видимо за шофьорите място. Министърът е наредил още да няма "безцелни проверки", в които се търси някакво дребно нарушение на водача, ако той видимо не нарушава правилата на пътя. Разпоредено е още шофьорите, които създават риск от инциденти за колоната, да бъдат извеждани от потока, както и полицейските служители да се отнасят с уважение към гражданите при проверка.

"Най-после успяхме с Мартин Димитров (депутат в сегашния парламент) и аз самият (практикуващ адвокат) да се преборим порочната практика на ‘криещи се в храстите’ служители на КАТ да бъде прекратена", написа във фейсбук профила си Славов и публикува отговора от Бойко Рашков.

Източник: OFFNews.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини