Събират пари за нов покрив на църквата в село Марчево

Отец Тодор
Отец Тодор

Кампания за набиране на средства за ремонт на църквата „Рождество Богородично” в гърменското село Марчево поде отец Тодор, който служи там. Целта е да се намерят пари за нов покрив на храма, който от години тече и създава проблеми. Всяка година се кърпят определени места, които са най-компрометирани, но ефектът е временен.

„Единият теч съсипваше стенописите във вековната църква. Говорих с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който обеща подкрепа за решаването на проблема. Преди време изпрати техник, с който замерихме площта. Сега чакам да ми дадат количествено-стойностната сметка, за да сме наясно колко средства ще са ни необходими”, заяви днес отец Тодор. Финансова помощ е обещал Неврокопският митрополит Серафим, както и дарители, сигурно е, че и ръководството на община Гърмен ще се отзове в подкрепа на благородната кауза.

Отец Тодор уточни, че ще се подмени целият покрив, ще се постави нова дървения, както и нови керемиди. Ако се съберат достатъчно пари, ще се сложи и нова дограма на прозорците на храма „Рождество Богородично” в село Марчево.      

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини